Mancare de fasole cu scarita afumata

de Steffy in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2012 | 12404 vizualizari

 

Este una din preferatele sotului meu, sper sa va placa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole
  • 7-8 bucati scarita afumata
  • 3 cepe verzi
  • 1 ceapa mare uscata
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 5 catei usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura ulei
  • sare, marar, leustean dupa gust
  • apa cat este necesara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu scarita afumata:

Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie.


A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Scarita o taiem bucatele si o punem in fasole, ca sa fiarba impreuna. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga).


Timpul de fierbere nu poate fi estimat pentru ca depinde de fasole (una fierbe mai greu, alta mai repede).


Cand a fiert fasolea si a scazut mult, pregatim prajeala. Ardeiul gras si ceapa verde se curata si se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Se pun toate la prajit intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei. Cand s-au rumenit putin, punem pasta de tomate si sare dupa gust.


Combinam prajeala cu fasolea si mai lasam la foc aproximativ 10 minute. Adaugam la final usturoiul tocat marunt, marar si leustean.


La servire, se poate orna cu frunze de patrunjel.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu puneti sarea in fasole la inceputul pregatirii pentru ca va fierbe mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

iri_iri 1

21.07.2012, 15:43

este si preferatul meu

Sim0na 1

22.07.2012, 13:56

N-am mai facut de multtt

Steffy 1

22.07.2012, 17:35

Ma bucur ca va place. Acum ca vine postul de Sf. Maria puteti pregati mancarica de fasole, dar fara carne.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie cu afumatura (la oala sub presiune)