Mancare de fasole verde

de papabundetot in Porc, 27 Iun 2013 | 7020 vizualizari

 

Ce bine e cand mergi la piata si gasesti o gramada de legume proaspete,ideile vin imediat si datorita prospetimii produsul final este fabulos. Mie imi place tare mult fasolea verde si pentru ca am gasit si din aceasta rotunda (care imi place mai mult) m-am gandit sa fac o mancarica delicioasa din ea.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1/2 kg fasole verde
  • 300 gr pulpa de porc
  • 200 gr costita afumata porc
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei usturoi
  • curry,
  • boia dulce,
  • foi dafin,
  • sare
  • amidon pt a ingosa sosul.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Am curatat si taiat in bucati mici fasolea, carnea le fel am taiat-o cubulete de 2 cm aproximativ si la fel si costita. Am pus o cratita pe foc cu putin ulei in care mai apoi am pus ceapa si usturoiul tocate marunt, cand acestea s-au prajit putin (nu le-am lasat foarte mult) am adaugat boiaua, curry si cateva foi de dafin (2-3 ). Am amestecat bine si mai apoi am adaugat carnea ,atat cea proaspata cat si afumatura ,am lasat-o cateva minute asa sa se rumeneasca, apoi am adaugat apa cat sa acopar carnea si am lasat sa fiarba.

Atunci cand carnea a fost fiarta in proportie de 50-60% am adaugat si fasolea verde, am completat cu apa si am lasat in continuare la fiert. Dupa ce toate ingredientele au fost bine fierte, am mai potrivit de sare (initial nu am pus pentru ca si costita afumata era sarata si am preferat sa o las sa fiarba ca sa nu sarez in exces mancarea).

La sfarsit de tot am pus intr-o canuta o lingurita de amidon alimentar si l-am dizolvat cu apa si mai apoi l-am adaugat peste mancarica pentru a o ingrosa putin. Eu nu folosesc faina dar cine doreste poate face aceasta ingrosala si cu faina, noua nu ne place.

A iesit o bunatate de mancare pe care am savurat-o cu mare pofta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

adry88 1

27.06.2013, 12:29

tare buna

papabundetot 1

27.06.2013, 13:17

Merisor...ai mei intrebau unde e fasolea...ca era cam multa carnita dar eu am zis sa fie buna.Din moment ce s-a mancat toate presupun ca nu a fost o problema atata carne

- Andreea - 1

27.06.2013, 14:56

Foarte buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat cu fasole verde