Mancare de gutui

de ramo_cata in Mancaruri de post, 12 Noi 2009 | 9297 vizualizari

 

imi facea strabunica mea cand eram mica,o bunatate...eu o mananc ca desert (nu-mi place combinatia dulce cu sarat)dar se poate servi cu friptura de pui,porc,vita...

 

INGREDIENTE

  • 500g gutui(4 gutui medii)
  • 100 g zahar
  • 50g faina
  • 300 ml apa
  • ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui:

Am spalat gutuile ,le-am taiat felii cam de 2-3 cm.Am pus gutuile la calit in uleiul incins ,le-am intors cand pe o parte cand pe cealalta.Le-am scos iar in uleiul ramas am pus zaharul si faina,am amestecat pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze,am stins cu apa si am amestecat pana s-a dizolvat tot zaharul.eu am mai adaugat cate putina apa pentru ca mi s-a parut cam groasa compozitia.am mai dat cateva clocote si am adaugat gutuile prajite.le-am mai lasat la fiert cam 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Michelle 1

13.11.2009, 00:02

interesant

ANCA 1

13.11.2009, 12:20

nu contest ca altora le place, Rivka, nu am incercat si nici nu cred ca voi incerca combinatii d-astea, ptr ca am alte gusturi mie da-mi picant, iute, acrisor, astea da, oricand merg la orice mancare, dar in mintea mea dulcele =desert

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta