Mancare de iarna

de Ade200 in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 7436 vizualizari

 

Am pregătit o mâncare de duminică pentru diverse gusturi, combinând ce aveam la îndemână.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcă mai tânără, gât şi aripi
  • 1 bucată de muşchi afumat
  • 1/2 ţelină
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 4 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 gulioară
  • 1 felie de bostan
  • 1 varză mică
  • 1 borcan de roşii mici în bulion
  • sos de soia
  • ghimbir
  • ardei iute
  • maioneză de casă
  • cartofi fierţi
  • castraveţi muraţi
  • 1 gogoşar proaspăt
  • 2 ouă
  • curry
  • mărar verde(la varză)
  • patrunjel verde pentru supă
  • un borcan de 700 ml cu roşii în bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iarna:

Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.


Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.


Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.


Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.


Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul, ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.


Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.


Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. In fotografie e grişul dupa ce s-a umflat.


Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

11.12.2011, 19:44

Cris2711 1

11.12.2011, 19:52

mamaieelena 1

16.12.2011, 07:19

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!