Mâncare de năut cu pui și stafide

de Rita Ilies in Pui, 6 Apr 2015 | 716 vizualizari

 

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am zâmbit. Cum adică ”mazărea berbecilor”?!

Păi, uite-așa! Cândva, când Dobrogea a căzut sub stăpânire otomană s-au creeat primele culturi de năut de pe acest pământ românesc. Verile lungi și secetoase au constituit climatul perfect pentru dezvoltarea acestuia. Se pare, totuși, că mocanii pășteau oile ( berbecii ) din primăvară până în toamnă pe câmpia dobrogeană, provocând pagube însemnate comunităților din zonă. Năutul era preferatul lor și astfel i-au dat această denumire.

Interesant, nu-i așa? :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut
  • două pulpe inferioare de pui
  • 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă )
  • un morcov mic
  • o ceapă potrivită
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de stafide
  • o linguriță de zahăr brun
  • sare roz de Himalaya
  • peperoncino în ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de năut cu pui și stafide:

Acum să vă explic rețeta. :)


Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare.


Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei.


Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie.


Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit cca. 15 minute.


Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline.


Am servit cu biscuiți integrali nesărați.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Puteți înlocui peperoncino în ulei de măsline cu felii subțiri de ardei iute.

2

Vă recomand să folosiți năut curățat sau să-l curățați voi. Acesta are o coajă care devine ușor transparentă după fierbere și care este bine să fie îndepărtată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de năut cu pui și stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rita Ilies 1

07.04.2015, 12:50

Haide!

Bya Ralu 1

09.04.2015, 19:27

ce combinatie faina

Rita Ilies 1

09.04.2015, 22:37

Merci, Ralu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cereale, miere si scortisoara