Pui picant cu hribi si busuioc

de mihaelar63 in Pui, 19 Iul 2014 | 1113 vizualizari

 

Am avut un picior mare si o aripa de pui de casa , galben ca aurul si am poftit la ,, ceva '''cu rosii si busuioc . Am mai pus si o mana serioasa de hribi congelati care au dat un gust senzational sosului .

 

INGREDIENTE

  • 1 Pulpa, 1 aripa, ficatel de pui (de casa)
  • 200 gr hribi de padure (congelati)
  • 100 ml ulei masline
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari paserate
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingura rasa faina alba
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1/2 lingurita boia rosie de ardei
  • fulgi de chilli
  • sare
  • garnitura: mamaliguta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant cu hribi si busuioc:

Puiul se curata si se portioneaza .

Cepele  se curata si se toaca marunt .

Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati .

Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute .

Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina .

Amestecati totul si puneti apa cat sa acopere carnea .

Daca este nevoie mai adaugati apa in timpul fierberii .

Fierbeti inca 15 minute si incercati carnea daca este patrunsa .

In acest moment adugati hribii , busuiocul si patrunjelul.

Lasati sa dea un clocot impreuna .

Lichidul trebuie sa scada pana a ajuns de consistenta smanatanii subtiri .

Serviti puiul cu mamaliguta , presarat pe deasupra cu fulgi de chilli si decorat cu busuioc verde .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu hribi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pui picant  cu hribi si busuioc-0
Pui picant  cu hribi si busuioc-1
Pui picant  cu hribi si busuioc-2
Pui picant  cu hribi si busuioc-3
Pui picant  cu hribi si busuioc-4
Pui picant  cu hribi si busuioc-5
Pui picant  cu hribi si busuioc-6
Pui picant  cu hribi si busuioc-7
Pui picant  cu hribi si busuioc-8
Pui picant  cu hribi si busuioc-9
Pui picant  cu hribi si busuioc-10
Pui picant  cu hribi si busuioc-11
Pui picant  cu hribi si busuioc-12

COMENTARII (18)

Gyongyke

Gyongyke 1

20.07.2014, 12:45

o nelamurire: cum sint rosiile PASERATE?

 merisor

merisor 1

20.07.2014, 20:13

Ioi!

mihaelar63

mihaelar63 1

21.07.2014, 17:35

Gyongyke ,incercand sa-ti explic termenul am gasit mai repede imagini . Paserat= pasat . In general mamicile cu bebe sunt mai familiarizate cu termenul . Ma gandesc ca mai repede iti arat http://gastromag.ro/Moara-paserat-Profi-Kuchenprofi,p-2867.html. Eu am obtinut pulpa de rosie -paserata- cu ajutorul clasicei masini de preparat bulionul Gasesti pireu de rosii si la conserva dar ar fi pacat sa nu profiti pregatind cu rosii proaspete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05