Mancare de naut cu sos de ceapa

de Ancutsa in Mancaruri de post, 31 Mar 2019 | 3544 vizualizari

 

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Pentru părinții mei, am servit cu bere cu ghimbir, de care s-au bucurat.
„Rețete de post creative”

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut Sano Vita,
  • 2 l apă,
  • 3 cepe albe,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras,
  • 3 linguri pastă de tomate,
  • Sare, după gust,
  • Câteva felii de lămâie,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust,
  • Bere cu ghimbir Sano Vita
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu sos de ceapa:

 

 

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa cprocedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă. 

Între timp se spală și se curăță legumele.

Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.

Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.

Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.

Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.

 

Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)

Timp de gătire: 2h 10min

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

02.04.2019, 19:08

N-am mâncat preparate cu năut, dar așa cum arată în farfuria ta, chiar aș gusta...!

Ancutsa 1

03.04.2019, 10:46

Multumesc frumos, domnule Dante!

Ancutsa 1

03.04.2019, 10:46

Multumesc frumos, Rodica!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si ciuperci