Icre de fasole sau fasole batuta

de InvatsaBucataresccom in Mancaruri de post, 24 Noi 2014 | 3716 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa o numesc, dar indiferent cum as numi aceasta reteta, este fenomenal de gustoasa! Am ajuns la aceasta reteta dintr-un esec, dar nu din vina mea! A fost vina fasolei, nu s-a fiert nici dupa 3 ore. In prima faza am gatit o mancare de fasole, banala mancare de fasole, dar pentru ca fasolea a fost mai batrana ca bunica, nu s-a fiert. Prin urmare rezultatul a fost cam nasol, dar mi-a parut rau sa o irosesc, asa ca am bagat mancarea in blender la care am adaugat otet de vin rosu, boia dulce, ulei de floarea soarelui si un pic de apa calda si a iesit o bunatate. O sa va dau reteta mai jos ca si cum ati pleca de la 0 dar fara sa faceti mancare de fasole :)

 

INGREDIENTE

  • 250g fasole
  • 1/2 pastarnac
  • 1 morcov
  • 2 cotoare de frunze de telina ( puteti folosi si radacina)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de rosii tocate in suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 150ml ulei floarea soarelui
  • un manunchi patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri otet vin rosu
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole sau fasole batuta:

Fierbeti fasolea cu morcovul si pastranacul pana cand fasolea este patrunsa. Intr-o tigaie puneti 2-3 linguri de ulei si caliti o ceapa, ardeiul si telina pana sunt patrunse dupa care adaugati rosiile tocate si pasta de tomate si fierbeti usor 20-25 minute.

Cand toate sunt gata puneti tot intr-un blender si mixati, adaugati sare, piper, boia de ardei, patrunjelul si ceapa tocate marunt, otetul si restul de ulei.

 

COMENTARII (9)

dantes

dantes 1

25.11.2014, 10:06

Bune!!!

mirela0911

mirela0911 1

25.11.2014, 14:50

Ce buna e!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:39

yammy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!