Mancare de pere cu carne

de Corinuta in Porc, 5 Noi 2010 | 7949 vizualizari

 

O mancare ardelenesca prea putin cunoscuta, dar ea exista, s-a pastrat ici si colo in Ardeal si a fost descoperita de Radu Anton Roman. Eu pot sa va spun doar atat: delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc (sau de pui, sau de vita)
  • 2 kg pere de toamna tarzie, tari ca gutuia
  • 2 linguri de untura
  • 1 paharut de vin
  • 2-3 cepe rosii
  • sare, piper, boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pere cu carne:

Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.


Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se pun la prajit in untura pana capata o crusta auriu-aramie.


Cand tocana-i aproape gata se potriveste de sare, se adauga perele si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba.


Daca va place gustul dulce-acrisor, cu siguranta o sa va placa si tocana asta. E din ciclul "ca la mama acasa".

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pere cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

11.09.2013, 18:50

Da Cris, am probat-o si eu de mai multe ori!

MotanLaOale 1

11.09.2013, 18:52

Trebuie facuta musai!

Corinuta 1

11.09.2013, 19:17

Motanel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 10:57

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

pe 05.07 la 22:17

Gem de cirese aromat

de katty 6

pe 05.07 la 18:06

Ciorba de rosii cu orez

de katty 6

pe 05.07 la 18:03

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor