Mancare de pipotele cu piure de cartofi

de Irina in Pui, 16 Sep 2013 | 17959 vizualizari

 

Daca-i vorba de pui, noua ne plac si pipotelele si inimioarele tare mult. Ce-i drept, se fac mai greu, dar mancarica iese tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • suc de rosii
  • busuioc
  • ulei de masline
  • cartofi
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • frunzulite de busuioc pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pipotele cu piure de cartofi:

Nu-i deloc complicata mancarica asta si iese atat de buna! Trebuie doar sa ai rabdare sa fiarba bine pipotelele, asta-i tot!


Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert intr-un vas cu apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat la fiert pana acul indicator de pe capac a ajuns la sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul.


Da, tot intr-un vas Zepter am gatit, dar eu chiar pe astea le folosesc...


Intre timp am curatat pipotelele.


Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-un alt vas, in ulei incins. Am amestecat putin si am adaugat pipotelele si inimile. Am presarat putin busuioc.


Am adaugat o ceasca de apa si am acoperit vasul. In mod normal, vasul se opreste cand acul ajunge la sfarsitul zonei verzi. Dar, pipotelele se fac mai greu si atunci, cand acul ajunge in zona galbena mai pornim o data focul si repetam figura.


Aproape de final am adaugat sucul de rosii si am condimentat cu sare si piper.


Eu adaug la sucul de rosii putina miere de albine, care ii da sosului un gust nemaipomenit!


Cand sosul scade si se ingroasa nitel, mancarea e gata.


A mai ramas de pregatit piureul: am curatat repede cartofii de coaja, i-am pus la robot impreuna cu sare, unt si putin lapte si am mixat.


Garnisita cu piureul de cartofi mancarea a fost o bunatate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipotele cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Satisfyyourcravings 1

30.09.2014, 20:15

Am incercat reteta si este delicioasa!!!!

reisnaor_2006 1

19.12.2015, 09:46

-Licurici- 1

19.02.2018, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai preparat in vas Zepter