Supă de roșii preparată la Zepter

de Panacris in Supe, 9 Iul 2014 | 4850 vizualizari

 

O supă răcoritoare, ce poate fi consumată și rece în zilele caniculare. În sfârșit am reușit să obțin gustul supei de roșii de la grădiniță. O supă simplă cu puține ingrediente, că prin 1975, nu era prea evoluată bucătăria, așa cred eu, ci doar foarte sănătoasă. Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • ceapă verde 5 bucăți,
  • ulei de măsline 50 ml.,
  • ardei verde 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • roșii cca. 1500 g,
  • orez cu bob rotund 3 mâini,
  • sare iodată 2 g,
  • leuștean 1 fir.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de roșii preparată la Zepter:

Ceapa curățată, tocată mărunt se călește în ulei de măsline, cca. 2 minute la foc mediu neacoperit. Recunosc că de data asta am scos minunatul vas Zepter la treabă;) Apoi se adaugă morocvul și ardeiul, curățețe, tocate mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute la foc mediu, acoperit.

Între timp se curăță roșiile, se toacă mărunt ( am folosit choperul de la RusselHobs;). După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, leuștean, se acoperă, apoi se lasă la gătit până ce indicatorul de pe capac, ajunge în zona verde! Se ridică, capacul se adaugă orezul, se amestecă până ce se înglobează în supă, apoi se oprește focul!

Vă asigur cu încredere că supa se gătește în continuare, fără foc și fără abur, cca. 30 de minute! Între timp puteți face alte treburi, în cazul meu, am recuperat vreo două zile lipsă de Bucătăraș:D. Voi chiar puteți să plecați la cumpărături, iar când ajungeți acasă vă așteaptă supa numai bună de degustat. 

Sincer a fost cam bătaie pe supica asta delicioasă, simplă și aromată! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii preparată la Zepter" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu orez