Supa cu inele de calamari

de mihaelar63 in Supe, 25 Apr 2016 | 1154 vizualizari

 

  Reteta aceasta de supa s-a conturat ,, din mers '' . Initial am avut doua capete de salau , dar mi-a parut prea saracacioasa o supa pentru o zi de Florii . Asa ca am scos de la sertarel inele de calamar si din frigider  un borcanel de vongole decorticate in saramura . Atat va spun : o bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 capete de salau
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi
  • 2 cartofi noi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina
  • 1 ardei gras mare[ rosu+galben ]
  • 1 lingurita rasa de Pasta ardei iute de casa
  • 500 gr inele calamari [ congelate ]
  • 150 gr vongole decorticate [ din saramura ]
  • 8 rosii cherry
  • 1 pahar vin
  • 1 lingurita rasa cimbrisor uscat
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • zeama lamaie -optional
  • smantana - optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu inele de calamari:


  1. Capetele de peste se pun la fiert in 2 l apa impreuna cu calamarii si foile de dafin . Se fierb 15 minute . Nu sarati -calamarii se vor intari prea mult .

  2. Scurgeti zeama cu ajutoru unei site . Pastrati zeama . Alegeti bucatile de carne de pe capul pestilor .

  3. Legumele se curata si se spala .

  4. Spalati verdeata si o tocati .

  5. Taiati rondele ceapa si usturoiul ,partile albe .

  6. Maruntiti ardeii , morcovul ,telina si patrunjelul radacina .

  7. Sotati in ulei legumele taiate impreuna cu partea alba de la ceapa si usturoi .

  8. Adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele si calamarii .

  9. Puneti si cartofii taiati bucati mai mici.Sarati .

  10. Condimentati cu pasta iute de ardei si adugati cimbrisorul uscat .

  11. Se fierbe supa 15 minute si se incearca daca sunt fierti morcovii .

  12. Cand toate legumele sunt fierte se aduga paharul de vin si rosiile cherry tocate . Tocati tulpinile de busuioc ,partea verde de la ceapa ,usturoi si le puneti la fiert .

  13. Adugati la supa inelele de calamar,vongolele si bucatile de carne de peste .

  14. Scurgeti saramura de pe scoici si le clatiti cu multa apa rece .

  15. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  16. Cine doreste mai acru poate acri cu zeama de lamaie .

  17. Asezonati cu patrunjel tocat si cu busuioc verde .

  18. Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Cartofii taiati bucati mici se vor sfarma partial si vor da consistenta supei .

2

Pentru a preveni intarirea inelelor de calamar , se fierb in apa fara sare . Sarea se aduga ulterior .

3

Supa a fost atat de buna incat nu a mai avut nevoie de smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu inele de calamari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

26.04.2016, 15:25

Geanina

Camelya 1

12.05.2016, 12:10

mihaelar63 1

12.05.2016, 17:51

Merita preparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de morcovi