Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooking, 20 Mar 2016 | 1321 vizualizari

 

Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;) http://www.bucataras.ro/retete/naut-in-stil-oriental-74204.html  și am ajuns la varianta românescă leurdă și ștevie.
Noul ajutor din familia Zmeilor, Alin, de fapt Crock Pot-ul,  mi-a fost de mare folos ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă și poftă bună ;)

 

INGREDIENTE

  • Boabe de năut cca. 250 g,
  • Praz ½ bucată,
  • Morcovi baby cca. 100 g,
  • Prune confiate fără sâmburi cca. 200 g,
  • Leurdă 4- foi,
  • Ștevie 4-5 foi,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Șofran de la Kotany 1 plic,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Ulei de măsline cu aromă de portocală 2-3 linguri,
  • Lapte de soya 100 ml,
  • Amidon din porumb 50 g,
  • Tăiței chinzești fără ou cca. 200 g

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot:

Boabele de năut se pun de seară la hidratat, în apă rece, cât să le acopere.


A doua zi, se scurg de apă și se pun la fiert în vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital, setat la HIGH pentru 3 ore.


După ce s-a scurs timpul de fierbere, se strecoară boabele de năut și se curăță vasul de ceramică. În vasul curățat se adaugă rondelele de praz și morcovii baby, prunele confiate, cu 2 linguri de ulei de măsline cu aromă de portocale, se programează aparatul Crock-Pot la HIGH pentru 30 de minute. După cele 30 de minute se adaugă, boabele de năut fierte, leurda și frunzele de ștevie mărunțite, se asezonează de sare, șofran și ghimbir, se adaugă cca. 1000 ml apă fierbinte, apoi se lasă la gătit pe nivelul HIGH cca. 2 ore ;)


După ce s-au gătit toate ingredintele se finalizează mâncarea cu ”rântașu-ul” din laptele de soia și amidonul ;) adică, amidonul se desface în lapte și se toarnă în mâncarea fierbinte, amestecându-se până ce se formează un sos omogen ;), lăsându-se la gîtit la programul Slow, cca.30 de minute.


Apoi se oprește aparatul și se adaugă tăițeii chinezești, fără ou, se amestecă cât să se înglobeze, apoi se lasă la odihnă, acoperit cca. 10 minute. Spor și poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

-Marius- 1

21.03.2016, 09:07

Geanina87 1

21.03.2016, 09:27

foarte buna

elucubratiiculinare 1

21.03.2016, 16:47

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume