Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Mar 2015 | 15131 vizualizari

 

Ne place mult ca pilaful sa aiba bobul bine fiert dar ferm nu moale , asa mai uscat si cu o pojghita crocanta . Gustul deosebit a fost subliniat de aroma ciupercilor pleurotus. Am reusit sa obtin un pilaf perfect pe gustul tuturor folosind Multicookerul de la Philips, din dotare .

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 300 gr ciuperci pleurotus
  • 500 gr orez cu bobul mare
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 1 morcov taiat cuburi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare piper
  • rucola verde
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus:

  1. Se spala, se scurg si se taie felii ciupercile .
  2. Se seteaza Multicookerul pe Fry- prajire pentru 15 minute .
  3. Caliti usor ceapa si morcovul , adugati si ciupercile . Se pune si orezul si se caleste pana devine sticlos .
  4. Setati programul pilaf . Adugati apa cat sa depaseasca cu doua degete nivelul orezului . Condimentati cu sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul verde tocat .
  5. Nu se mai intervine in timpul procesului de fierbere . Dupa 30 minute am rasfirat usor cu o furculita orezul ca sa se aereze .La terminarea programului aparatul atentioneaza sonor ,se decupleaza automat si trece pe mentinere la cald .
  6. Eu am dorit o pojghita mai crocanta si am mai pus 10 minute pe Fry .
  7. Cu grija sa nu va ardeti rasturnati pilaful pe o farfurie si serviti cu salata de cruditati prefereta . Noi am servit cu rucola si rosii cherry .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci