Sarmale cu ciuperci de post

de lilik in Mancaruri de post, 23 Noi 2012 | 10803 vizualizari

 

Sunt cele mai bune sarmale ever....

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • ulei de masline
  • cimbru,marar
  • sare,piper,paprika
  • 150-200 gr orez
  • passata de rosii
  • 500-600 gr ciuperci de padure
  • frunze de vita de vie(sau varza murata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci de post:

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de masline.Intre timp curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mici,apoi il punem peste ceapa si lasam la calit pe foc mic.

Ciupercile le taiem cubulete si le punem peste morcov si ceapa,lasam sa se caleasca pana scade apa,apoi adaugam orezul cu tot cu apa si cateva linguri(3-4) de passata de rosii.Lasam pe foc pana scade apa,apoi potrivim de sare si piper si punem putina paprika.Lasam compozitia sa se racoreasca.

Intre timp ne pregatim frunzele de vita sau varza,apoi facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza din compozitia cu ciuperci,apoi rulam si inchidem bine la capete.

Pe fundul unei oale asezam cateva frunze de vita de vie,punem putina passata de rosii,cimbru si marar,apoi asezam sarmalele in cerc,iar deasupra acoperim cu alte frunze de vita de vie,punem inca putina passata,marar si cimbru,apoi acoperim cu apa(in apa eu am pus si putina sare).

Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora -1 ora si jumatate.Ca sa fim siguri ca sunt fierte scoatem una si o probam.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

cat timp fierb sarmalele trebuie sa invartim oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie rapida de fasole manastireasca