Sarmale cu ciuperci de post

de lilik in Mancaruri de post, 23 Noi 2012 | 7708 vizualizari

 

Sunt cele mai bune sarmale ever....

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • ulei de masline
  • cimbru,marar
  • sare,piper,paprika
  • 150-200 gr orez
  • passata de rosii
  • 500-600 gr ciuperci de padure
  • frunze de vita de vie(sau varza murata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci de post:

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.


Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de masline.Intre timp curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mici,apoi il punem peste ceapa si lasam la calit pe foc mic.


Ciupercile le taiem cubulete si le punem peste morcov si ceapa,lasam sa se caleasca pana scade apa,apoi adaugam orezul cu tot cu apa si cateva linguri(3-4) de passata de rosii.Lasam pe foc pana scade apa,apoi potrivim de sare si piper si punem putina paprika.Lasam compozitia sa se racoreasca.


Intre timp ne pregatim frunzele de vita sau varza,apoi facem sarmalele.


Punem pe fiecare frunza din compozitia cu ciuperci,apoi rulam si inchidem bine la capete.


Pe fundul unei oale asezam cateva frunze de vita de vie,punem putina passata de rosii,cimbru si marar,apoi asezam sarmalele in cerc,iar deasupra acoperim cu alte frunze de vita de vie,punem inca putina passata,marar si cimbru,apoi acoperim cu apa(in apa eu am pus si putina sare).


Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora -1 ora si jumatate.Ca sa fim siguri ca sunt fierte scoatem una si o probam.


Se servesc calde.


 

TIPS-URI

1

cat timp fierb sarmalele trebuie sa invartim oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

alba_zori 1

24.11.2012, 13:21

wow asta da,sarmalute minunate,si eu asi servi una mica mica,te pup

Angelina_Elena 1

24.11.2012, 13:36

sunt foarte bune!

simonacallas 1

25.03.2014, 08:39

Tare bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta ( mai pe arabeşte)