Sarmale cu ciuperci de post

de lilik in Mancaruri de post, 23 Noi 2012 | 7410 vizualizari

 

Sunt cele mai bune sarmale ever....

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa rosie mare
  • ulei de masline
  • cimbru,marar
  • sare,piper,paprika
  • 150-200 gr orez
  • passata de rosii
  • 500-600 gr ciuperci de padure
  • frunze de vita de vie(sau varza murata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci de post:

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.

Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de masline.Intre timp curatam morcovul si il dam pe razatoarea cu gauri mici,apoi il punem peste ceapa si lasam la calit pe foc mic.

Ciupercile le taiem cubulete si le punem peste morcov si ceapa,lasam sa se caleasca pana scade apa,apoi adaugam orezul cu tot cu apa si cateva linguri(3-4) de passata de rosii.Lasam pe foc pana scade apa,apoi potrivim de sare si piper si punem putina paprika.Lasam compozitia sa se racoreasca.

Intre timp ne pregatim frunzele de vita sau varza,apoi facem sarmalele.

Punem pe fiecare frunza din compozitia cu ciuperci,apoi rulam si inchidem bine la capete.

Pe fundul unei oale asezam cateva frunze de vita de vie,punem putina passata de rosii,cimbru si marar,apoi asezam sarmalele in cerc,iar deasupra acoperim cu alte frunze de vita de vie,punem inca putina passata,marar si cimbru,apoi acoperim cu apa(in apa eu am pus si putina sare).

Punem oala pe foc si lasam sa fiarba la foc mic timp de 1 ora -1 ora si jumatate.Ca sa fim siguri ca sunt fierte scoatem una si o probam.

Se servesc calde.

 

 

TIPS-URI

1

cat timp fierb sarmalele trebuie sa invartim oala.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale cu ciuperci de post-0
Sarmale cu ciuperci de post-1
Sarmale cu ciuperci de post-2
Sarmale cu ciuperci de post-3
Sarmale cu ciuperci de post-4

COMENTARII (15)

alba_zori

alba_zori 1

24.11.2012, 13:21

wow asta da,sarmalute minunate,si eu asi servi una mica mica,te pup

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

24.11.2012, 13:36

sunt foarte bune!

simonacallas

simonacallas 1

25.03.2014, 08:39

Tare bune sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!