Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt

de alilianaa in Mancaruri de post, 8 Aug 2015 | 17509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mai mari
  • 3 cepe rosii
  • 4-5 rosii
  • o crenguta de cimbru
  • o legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust
  • 7-8 ardei copti capia
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 7-8 linguri ulei
  • un morcov
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt:

Cartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste. Rosiile se spala, se curata de coaja si cotoare si se taie cubulete.


Ardeii au fost copti pe gratar. I-am curatat, spalat, pus la scurs si tocat fasii subtiri, pe lung.


Intr-o cratita punem ulei la incins, dupa care punem ceapa si morcovul, sare, piper, cimbru si lasam sa se caleasca pana ce ceapa devine translucida. Adaugam cartofii taiati cubulete, amestecam si completam cu apa cat sa acopere cartofii. Punem capacul la oala si lasam la fiert cca 20 minute. Separat, intr-o tigaie punem putin ulei la incins, adaugam usturoiul zdrobit, rosiile taiate cubulete si lasam la fiert pana ce va rezulta un sos usor scazut. Adaugam ardeiul copt si amestecam. Mai lasam la fiert cca 7-8 minute.


Preparatul din tigaie va fi adaugat cartofilor. Amestecam usor sa nu se zobeasca cartofii si mai lasam la fiert 5-7 minute. Potrivim cu sare, piper daca mai este nevoie. Adaugam patrunjel verde tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - tocanita de cartofi cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

alilianaa 1

09.08.2015, 19:46

va multumesc!

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:26

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:12

Irezistibila...delicioasa....minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata - de post