Mancare de praz cu pui si masline

de Brindusa in Pui, 12 Noi 2011 | 5139 vizualizari

 

Prazul face parte, din pacate, din categoria legumelor putin folosite de romani. Eu il folosesc destul de mult, de multe ori in loc de ceapa. De-a lungul timpului am facut supa de praz si chiar praz chinezesc, dar reteta cea mai iubita la noi in casa e prazul cu masline. Se face foarte simplu si rapid, asa ca in mai putin de jumatate de ora puteti sa va delectati cu o farfurie aburinda de mancare bine mirositoare. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  •  1 kg praz
  • 200 g masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu pui si masline:


  • Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae.

  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si soteaza-l si pe el.

  • Pune vinul si lasa la foc mic, pana ce se absoarbe. Adauga maslinele si pasta de rosii. Amesteca bine. Lasa la fiert 5 minute.

  • Potriveste mancarea de sare.

  • Mananc-o cu mare pofta :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu pui si masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

12.11.2011, 20:31

Lau 1

12.11.2011, 21:03

bun

MIUTA 1

13.11.2011, 18:54

Foarte gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui in lapte de cocos si curry