Mancare de primavara cu masline si mazare

de Ancutsa in Mancaruri de post, 19 Mar 2017 | 2181 vizualizari

 

Un pranz usor si sanatos cu mancare de masline si mazare, alaturi de salata de legume si paine prajita.
Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mici
  • 1 morcov taiat rondele
  • 200 g masline slab sarate
  • 100 g mazare
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • o jumatate de lingurita delikat
  • un varf de lingurita sare
  • un varf de lingurita piper
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa
  • 2 linguri de bulion
  • Pentru decor:
  • cateva felii de lamaie si frunzulite de patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de primavara cu masline si mazare:

 

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.

Cand scade apa, adaugam maslinele si mazarea si mai adaugam apa, cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

 Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina, intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, apoi se ia focul.

Se decoreaza cu patrunjel proaspat si cateva felii de lamaie.

 Se serveste cu salata de legume si paine prajita.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/02/mancare-de-primavara-cu-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de primavara cu masline si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

miki_a 1

20.03.2017, 01:04

Un meniu delicios!

Rocsi 1

20.03.2017, 19:58

Sigur a iesit gustoasa!

Ancutsa 1

20.03.2017, 20:44

Va multumesc mult!
O seara frumoasa si linistita va doresc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trio de humus reteta