Mancare de pui cu galuste in sos de legume

de Angelina_Elena in Pui, 27 Iun 2013 | 3414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 4 ciocanele
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 linguri ulei
  • o cana de apa
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri apa
  • 4 linguri si jumatate faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu galuste in sos de legume:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

Ardeiul spalat in taiem fasiute, iar rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Ceapa o punem la calit in 3 linguri de ulei.

Adaugam apoi ardeiul, lasam putin sa se caleasca impreuna, apoi adaugam cioconelele curatate si condimentate cu putina sare si piper.

Lasam pana ciocanelele sunt facute, apoi adaugam rosiile taiate cubulete, apa si lasam sa fiarba la foc mic.

Pana cand sosul scade pregatim galustele.

Intr-o oala punem apa la fiert cu sare.

Intr-un bol batem ouale cu un pic de sare si piper si adaugam treptat faina si apa. 

Cand apa incepe sa fiarba luam cu o lingurita din compozitia precedenta si formam galustele.

Lingurita am trecut-o de fiecare data prin apa fiarta din oala.

Lasam sa fiarba 10 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert).

Le luam cu o paleta cu gaurele si le adaugam peste sos, condimentam cu sare si piper, presaram patrujel proaspat apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu galuste in sos de legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cricală ardelenească