Mancare de urzici

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 13 Mar 2016 | 3000 vizualizari

 

Din cate stiu, in saptamanile mari din postul Pastelui nu este bine sa mancam urzici, dar in restul postului se poate. Si, daca nu tineti post, puteti servi mancarea cu un ou ochi moale si mamaliguta, asa cum am prezentat in fotografii.

 

INGREDIENTE

  • 250 g urzici tinere, proaspete;
  • apa;
  • 4-5 linguri ulei;
  • o ceapa;
  • sare;
  • o lingura de faina;
  • doua linguri de malai;
  • 4-5 catei de usturoi;
  • o mana de leustean tocat, de la congelator.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici:

Urzicile se spala, cu grija, in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita. Se iau din apa, se scurg si se lasa sa se racoreasca.


Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se inabuse in ulei cu putina apa pana cand devine aurie, apoi se adauga urzicile tocate, o cana din zeama in care acestea au fost oparite, doua cani de apa si putina sare.


Dupa ce urzicile au fiert, intr-un castron se prepara un rantas, care sa fie de consistenta unui iaurt, dintr-o lingura de faina si doua linguri de malai, amestecate cu putina apa (cat sa devina lichide si omogene).


Aceasta compozitie se adauga peste urzici, mestecand continuu pana cand malaiul este fiert si mancarea se ingroasa. La final, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si taiat felii) si leusteanul.


Daca tineti post, mancarea se serveste ca atare, iar daca nu se poate servi cu un ou ochi moale si mamaliguta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Geanina87 1

14.03.2016, 08:41

-Licurici- 1

14.03.2016, 11:32

-Marius- 1

14.03.2016, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu soia si pasat(de post)