Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

de silvi0ara in Mancaruri de post, 7 Iul 2010 | 9495 vizualizari

 

Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poza si la farfurie,dar ai mei erau flamanzi si nu am mai apucat sa fac poze.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete  
  • 3 dovlecei mai mici  
  • 3 rosii mari  
  • sare si piper  
  • 5-6 catei de usturoi  
  • vredeata proaspata-busuioc,oregano si patrunjel  
  • 100ml suc de rosii  
  • 2-3 linguri ulei de masline  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete cu dovlecei si rosii:

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratoare. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite.



Acum ca avem totul pregatit incepem pregatirea lor.Mai intai punem un gratar la incins,uns cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.Intr-un vas de yena punem 2-3 linguri ulei de masline,apoi adaugam un rand de felii de vinete,unul de dovlecei si unul de rosii,condimentam cu sare si piper,usturoi taiat feliute subtiri si presaram verdeata combinata.Se repeta randurile.



Deasupra se toarna sosul de rosii si se introduce tava la cuptorul incins,unde se lasa pana scade apa lasata de rosii.



Se serveste calda cat si rece alaturi de iaurt dau smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Laly 1

10.08.2010, 00:58

Vin si eu

jolygina 1

10.08.2010, 21:56

asa da

onuta 1

11.08.2010, 00:04

ce mancarica delicioasa.super, merge si rece.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita