Mancare indiana cu pui si orez

de papabundetot in Pui, 12 Ian 2014 | 4340 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta intr-o seara la o emisiune TV si am stiut ca e pe gustul meu datorita aromelor ei. Surpriza mare a fost aceea ca toti cei dragi mie au apreciat gustul acestei mancarici.Fata de reteta originala,eu am schimbat putin deoarece acea reteta continea cateva ingrediente pe care nu le am si chiar un fruct uscat de care nu am auzit,asa ca am pastrat ideea de baza si am adaptat cu ce era in camara mea :),insa finalul a fost extraordinar si merita incercat.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • 6 pulpe de pui fara os
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • sos soia
  • 1/2 lingurita boia
  • 3 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 1 cana orez basmati
  • fructe uscate (smochine,caise,curmale)
  • 3 batoane scortisoara
  • 3 stelute anason
  • 6 cuisoare
  • 1 morcov taiat bastonase
  • 2 cm ghimbir
  • coaja de la o lamaie taiata bastonase
  • 1 L apa
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • chimen macinat
  • turmenic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare indiana cu pui si orez:

Pulpele de pui le-am spalat bine,apoi le-am taiat in bucati,le-am pus intr-un castron,condimentele le-am amestecat bine,boabele de coriandru le-am maruntit putin in mojar,apoi toate condimentele amestecate bine le-am pus peste carne,impreuna cu sosul de soia si iaurtul si am lasat sa stea asa cam 2 ore.Dupa acest timp,am pus putin ulei de rapita intr-o tigaie si am inceput sa prajesc puiul cu tot cu marinata cu iaurt,cam 2-3 minute pe fiecare parte.Le-am scos apoi pe un servet de hartie sa se absoarba grasimea.


Pentru orez a fost un proces mai lung insa…merita tot efortul.Am pus o oala cu apa la foc,am pus in ea betele de scortisoara,stelutele de anason si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba cam 30 min.Intre timp eu am cojit o lamaie,i-am taiat coaja bastonase,am taiat ghimbirul si morcovul la fel si dupa 30 min le-am adaugat si pe ele in apa cu condimente si le-am mai lasat sa fiarba 20 min.In alta oala am pus apa la foc,cand apa a dat in clocot am turnat-o peste orezul asezat intr-un castron si am lasat asa 10 min,apoi am scurs apa si am turnat peste orez apa rece si am mai lasat sa stea 2 minute,apoi am scurs apa si am pus orezul intr-o cratita.


Am taiat ceapa solzisori,am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei de rapita,am adaugat chimen macinat si turmenic si am lasat cateva minute ceapa la foc mic,am adaugat apoi peste ea fructele uscate taiate cubulete,si am adaugat 2 polonice de “supa” cu anason si scortisoara,pana cand fructele uscate s-au inmuiat putin si am lasat pe foc pana apa s-a absorbit (dureaza 20 secunde).


Am incins bine cuptorul,peste orezul din cratita am adaugat ceapa cu fructele uscate si “supa” de anason si scortisoara cat sa acopere bine orezul,apoi am dat cratita la cuptor 15-20 min pana apa s-a absorbit complet.


La final,am servit orezul aromat cu fructe uscate alaturi de bucatile de pui in iaurt…o nebunie de arome.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare indiana cu pui si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rocsi 1

12.01.2014, 14:08

Imi place ca mancati fel si fel de combinatii si incercati preparate noi

babi5 1

12.01.2014, 15:37

alilianaa 1

12.01.2014, 20:46

cred ca-i buna..nu am incercat combinatia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui in sos de vin si salvie