Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

de gaby_duceag in Multicooking, 12 Apr 2019 | 336 vizualizari

 

Cu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de sarbatori, fiind servita atat calda cat si rece, la temperatura camerei, scurtand astfel tipul de asteptare al musafirilor comparativ cu pregatirea unei fripturi.
Mancarea poate fi preparata si cu iepure sau porc dar preferata mea ramane cu pui, asa ca-n copilarie.
De data asta am ales s-o pregatesc la aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune , usurandu-mi munca, scutind timpul, evitand o gramada de vase murdare si pastrand in acelasi timp o aroma ireprosabila mancarii.
Avand ambele functii necesare, prajire si fierbere, mi-a fost atat de usor si nici n-am murdarit aragazul!

 

INGREDIENTE

  • 30 ml ulei
  • pulpe de pui dezosate (o caserola) - aprox 800-900 g
  • 7 cepe mari - 1,300-1,400 kg
  • 40-50 ml vin alb sec
  • foi de dafin - 2
  • suc de rosii concentrat - 40-50 ml
  • boia - o lingura
  • piper boabe
  • masline - cate vreti voi; daca sunt foarte grase, aveti grija cat de multa sare puneti in mancare
  • felii de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune:

Curatam ceapa si o taiem juliene.

Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.

Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.

Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.

Le rumenim usor pe toate partile, apoi adaugam ceapa taiata.


Punem si vinul si mai calim totul timp de 20 minute amestecand cand si cand.

Ceapa trebuie sa fie bine inmuiata si zeama sa se fi evaporat aproape total in vas.

In acest moment adaugam foile de dafin, sucul de rosii, boiaua, sare dupa gust, piper boabe.

Punem capacul, il blocam si avem grija sa fie nchisa supapa pentru aburi.

Selectam din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si apasam butonul START.


Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi rotim supapa, permitand sa se elibereze aburul, apoi deschidem capacul.

In cazul in care ceapa a fost suculenta si avem prea multa zeama in vas, fara probleme putem scoate 1-2 polonice de zeama.

Se adauga maslinele si se seteaza din nou programul POULTRY, de data aceasta il lasam doar 3 minute.

La final potrivim gustul de sare.

Servim mancarea fie calda, fie la temperatura camerei (mie asa imi place mai mult) cu felii de lamaie si paine proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Adi 1

12.04.2019, 20:17

Buna!

Ina 1

15.04.2019, 21:24

Arata super bine!

laura_n 1

17.04.2019, 14:29

Cred ca e o bunatate. Imi plac in general mancarurile cu ceapa, da un gust fenomenal mancarurilor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (”foioase”) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de curcan, cu bacon si ciuperci, la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune