Mancare taraneasca duminicala

de mihaelar63 in Pui, 19 Feb 2016 | 1631 vizualizari

 

   Mult imi place aceasta mancare simpla, taraneasca cu gust de copilarie. O mancam cand mergeam la bunica din Horoatul-Crasnei, Salaj .  Se face o  supa limpede cu carne  de pasare si legume.  Se scurge zeama  in care se vor fierbe taitei sau galuste de gris. Carnea si legumele se folosesc pentru felul doi. Totul era folosit in mod judicios si in acelasi timp cu economie.
    Am primit de la soacra pasare proaspata taiata, necongelata. Legume tot din aceeasi sursa. Mancare are o savoare deosebita cu ingrediente de la tara .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pasare de curte
  • 6 morcovi
  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita piper
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde
  • sare
  • 150 ml ulei / untura proaspata
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca duminicala:


  1. Carnea de pasare se curata, se portioneaza si se spala temeinic.

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Puneti la fiert carnea cu legumele intregi, piper, foi de dafin si sare.

  4. Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 45 minute.

  5. Scurgeti carnea si legumele de zeama.

  6. Zeama de carne poate fi folosita ca baza pentru o supa/ ciorba. Se pot fierbe taitei in ea sau galuste de gris . Ceapa se arunca.

  7. Intr-un vas de fonta cu pereti grosi puneti ulei si prajiti carnea pana devine rosiatica .

  8. Trageti carnea deoparte si prajiti si morcovii.

  9. Adugati cartofii si amestecati.Tasati zdrobind usor.

  10. Puteti praji legumele pana aproape fac crusta.

  11. Incorporati in amestec mult patrunjel tocat.

  12. Puteti incorpora pentru gust si 2-3 polonice cu supa fierbinte daca doriti un amestec mai moale.

 

TIPS-URI

1

Placerea mea era sa servesc langa aceasta mancare si doua - trei galuste de gris din supa.

2

Bobele de piper fierte nu se arunca, se incorporeaza si ele in amestec . Le ador gustul doar usor picant .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca duminicala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

19.02.2016, 19:21

Super!

mirela0911 1

20.02.2016, 20:43

Ce bunatate e!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:23

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mazare