Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 16 Noi 2011 | 30303 vizualizari

 

Mult imi place gustul acestei mancarici,nu stiu de ce,poate ca ne-o prepara mama in copilarie!!!...Bine, tin sa zic ca carnatul din mancare nu il mananc niciodata, dar gustul ce-l da, imi place!!
Aceasta mancarica de cartofi este foarte gustoasa, gatita cu legume, pasta de rosii, imbogatita cu gustul carnatului. Este o mancare perfecta pentru sezonul rece cand e nevoie de un aport caloric mai mare. 
Pentru Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: cartofi, ceapa, morcovi, gogosar, pasta de rosii, carnati. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • jumatate gogosar
  • 3-4 linguri paste de rosii de casa
  • 1 carnat taranesc(daca luati niste carnaciori mai mici puneti mai multi,daca sunt din aia lungi,ajunge doar unul)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa:

Cum se prepara Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa

Intai ne pregatim toate legumele,apoi pregatim mancarea.

Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem bucati pe lung,mai groase.

Ceapa o curatam si o tocam maruntel.

Morcovul il curatam si il taiem rondele subtiri.

Gogosarul il curatam de seminte si il taiem cubulete.

Carnatul il taiem felii mai grosute.

Intr-o cratita punem uleiul la incins.

Adaugam carnatul si il rumenim putin pe ambele parti.

Apoi adaugam ceapa si morcovul ,cateva linguri de apa si lasam sa se  inmoaie 3-4 minute legumele(puteti sa nu puneti apa,sa le inmuiati doar in ulei,eu incerc sa evit caleala cat de cat).

Apoi adaugam cartofii si gogosarii si punem apa cat sa fie acoperiti cartofii.

Acoperim oala cu un capac si lasam sa se faca la foc potrivit.

Amestecam din cand in cand.

Cand cartofii sunt facuti si a scazut suficient zeama adaugam paste de rosii.

Condimentam cu sare si piper,dupa gust si amestecam in mancarica.

Mai lasam 3-4 minute pe foc.

La urma presaram putin patrunjel verde si mai lasam acoperita oala macar 10 minute.

Aceasta mancarica se poate servi cu Sfecla rosie in otet sau cu Varza rosie in otet. Iti recomandam si reteta de Tocanita de cartofi cu afumatura, o mancare la fel de savuroasa.

Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi cu carnati, o reteta gustoasa si satioasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Rocsi 1

19.11.2011, 21:56

cristina imi era dor de tine

Crista_Luca 1

22.11.2011, 22:31

ms rocsi ..si mie de voi ... din pacate nu prea am timp sa intru .... pe facb ce mai intru ...dar ce de retete sunt ..si site-ul e mai frumos !!!.

Rocsi 1

23.11.2011, 12:11

da are un nou look site-ul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

Ciorba cu carne de pui ( asa cum imi place mie )

pe 05.06 la 15:09

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Friptura de Craciun