Musaca de vinete si cartofi

de ianculubita in Mancaruri cu carne, 29 Mai 2011 | 5405 vizualizari

 

Cand am facut aceasta musaca,am avut ingrediente putine si am adaugat un rand de cartofi

 

INGREDIENTE

  • 2vinete
  • 3-4cartofi fierti
  • 500g carne amestec
  • 1ceapa
  • sare,piper
  • putin cimbru
  • 1cescuta cu ulei
  • 500grosii
  • 1ou
  • 3-4linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete si cartofi:

Carnea,amestecata cu ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,cimbru,o pun sa se caleasca in tigaie fara ulei dupa care o dau deoparte;


vinetele spalate,sterse,curatate de coaja in "zebra",taiate rondele,date cu un praf de sare si lasate pe un fund de lemn sa se scurga10-15min.


intr-o tava mare,cu hartie de copt,pun rondelele de vinete tamponate cu un prosop de hartie si trecute prin ceasca cu ulei;


dau tava la cuptor la foc mare iar dupa 4-5min le intorc;


acest mod de a pregati vinetele pentru musaca,este mai sanatos pentru ca nu se mai imbiba cu mult ulei la prajit;


in vasul de yena,pun rondele de rosii,rondele de vinete,rondele de cartofi apoi carnea,peste carne pun in sens invers cartofi,vinete si deasupra rosii;


peste rosii pun amestecul de ou si smantana,dau la cuptor la foc moderat 30min;


pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ianculubita 1

29.05.2011, 14:45

Va servesc cu mare drag

Lau 1

29.05.2011, 21:42

place

mamaieelena 1

30.05.2011, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit