Mâncărică de cartofi cu carne de pui

de miki_a in Pui, 23 Iul 2015 | 5623 vizualizari

 

O reţetă veche, aşa cum faceau mămicile şi bunicile noastre!
Simplă, gustoasă şi ieftină!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui tăiate în două, fără piele;
  • 5 cepe mici verzi sau 1 galbenă uscată;
  • 1 morcov;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 8 cartofi noi, potriviţi;
  • 2 frunze mici de dafin;
  • 6-8 boabe de piper negru;
  • 2 linguri pastă de tomate (făcută acasă) sau 2 roşii;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • opţional: usturoi, boia, chili, cimbru, făină.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi cu carne de pui:

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi.

Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie.

Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în cazul în care folosiţi uscată).

Curăţăm morcovul de coajă şi jumătăţile de ardei (de seminţe şi cotor), le clătim cu apă şi le tăiem cubuleţe. 

Spălăm cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe potrivite.

După ce am adăugat toate legumele în tigaie este posibil să mai trebuiască apă (de obicei, cărniţa lasă destulă, dar dacă mai trebuie puneţi un pahar cu apă caldă).

Lăsăm să fiarba acoperit cu capac, până cănd cărniţa este pătrunsă şi legumele fierte.

Descoperim, adăugăm frunzele de dafin, boabele de piper, sare după gust şi pasta de tomate (sau rosiile tocate mărunt).

Se mai fierbe 5 minute după care se opreşte focul.

Aşezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim caldă, cu salate de sezon, usturoi, ardei iute etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carne de pui la cuptor