Mâncărică de cartofi cu carne de pui

de miki_a in Pui, 23 Iul 2015 | 3666 vizualizari

 

O reţetă veche, aşa cum faceau mămicile şi bunicile noastre!
Simplă, gustoasă şi ieftină!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui tăiate în două, fără piele;
  • 5 cepe mici verzi sau 1 galbenă uscată;
  • 1 morcov;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1/2 ardei gras roşu;
  • 8 cartofi noi, potriviţi;
  • 2 frunze mici de dafin;
  • 6-8 boabe de piper negru;
  • 2 linguri pastă de tomate (făcută acasă) sau 2 roşii;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • opţional: usturoi, boia, chili, cimbru, făină.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de cartofi cu carne de pui:

Într-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi.

Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm treptat în tigaie.

Curăţăm ceapa, o clătim cu apă şi o tăiem rondele (sau mărunt, în cazul în care folosiţi uscată).

Curăţăm morcovul de coajă şi jumătăţile de ardei (de seminţe şi cotor), le clătim cu apă şi le tăiem cubuleţe. 

Spălăm cartofii, îi curăţăm şi îi tăiem cubuleţe potrivite.

După ce am adăugat toate legumele în tigaie este posibil să mai trebuiască apă (de obicei, cărniţa lasă destulă, dar dacă mai trebuie puneţi un pahar cu apă caldă).

Lăsăm să fiarba acoperit cu capac, până cănd cărniţa este pătrunsă şi legumele fierte.

Descoperim, adăugăm frunzele de dafin, boabele de piper, sare după gust şi pasta de tomate (sau rosiile tocate mărunt).

Se mai fierbe 5 minute după care se opreşte focul.

Aşezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim caldă, cu salate de sezon, usturoi, ardei iute etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de cartofi cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc by Radu Anton Roman