Mancarica de castraveti murati

de ionix in Porc, 19 Ian 2010 | 5710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 castraveciori murati in saramura
  • circa 1 kg pulpa de porc
  • 7 linguri sos de rosii
  • o ceapa galbena
  • 6 catei de usturoi
  • o ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • marar
  • 2 linguri cu ulei
  • circa 200 ml apa
  • cimbru
  • 1 lingura cu zahar
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de castraveti murati:


Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi.


Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc


Cepele se taie rondele si se pun peste carne la calit.


Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne.


La calit se lasa circa 10 min adaugand o lingura cu apa.


Dupa ce am calit legumele cu carnea adaugam apa si lasam la inabusit circa o ora, se pune un capac peste cratita.


Intre timp taiem rondele catraveciorii si-i punem la scurs, daca aveti castraveciori prea sarati trebuie sa-i fierbeti in prealabil si apoi sa-i scurgeti.


Dupa ce a trecut ora in care s-a inabusit carnea adaugam castraveciorii, storsi bine de saramura, si lasam la inabusit inca 15 min.


Apoi, se adauga sosul de rosii amestecat cu zahar si se lasa la foc mic pana este gata carnita.


La sfarsit pui sare si piper dupa gust, cimbru si marar tocat.


Se serveste alaturi de un pahar cu vin alb sec.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

21.01.2010, 12:50

@Madi... felicitari pt cuptor si sa-l stapanesti sanatoasa...

@Teo... mersic... da, e o mancarica foarte satioasa si buna... nu am mai facut-o de iarna trecuta

rivka 1

28.01.2010, 10:34

cred ca e f f buna , nu am mai mancat niciodata si nici nu am mai auzit niciodata de mancarea asta ....

ionix 1

28.01.2010, 12:13

mie acum vreo cativa ani nu-mi placea dar, cu timpul, a ajuns sa-mi placa... e una din mancarurile favorite ale sotului meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi noi