Mancarica de ciuperci asortate

de susu in Mancaruri de post, 22 Mar 2016 | 3714 vizualizari

 

O reteta de post gustoasa si sanatoasa, cu cat folositi mai multe feluri de ciuperci cu atat iese mai buna.

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci de mai multe feluri, eu am folosit 1 kg de ghebe si 1/2 champignon
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 ceapa alba
  • cativa catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 lgt curry
  • condimentesare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ciuperci asortate:

Ciupercile champignon spalate le-am taiat felii iar la celelalte am lasat palariile intregi si am tocat marunt cozile. Nu se curata pielita ciupercilor, nu este necesar daca se spala bine. Calim usturoiul zdrobit, adaugam ceapa taiata juliene pentru cateva minute pana-si schimba culoarea dupa care adaugam jumatate din ciupercile champignon. Amestecam mereu si le calim sa mai scada din zeama.

Adaugam treptat cate o parte din restul ciupercilor si inabusim dupa fiecare. Spre sfarsit punem o parte din verdeata tocata, condimente si cativa catei de usturoi pisati. Cand au fiert ciupercile si a mai scazut din zeama potrivim de sare, adaugam restul de verdeata, punem capacul si stingem focul. Servim calda sau rece cu mamaliguta. Merge de minune servit alaturi de mujdei de usturoi sau hrean.

De acesta data am lasat ciupercile intregi si nu am folosit pasta de rosii, am vrut sa se simta gustul minunat al ciupercutelor. Daca nu le faceti de post se poate stinge cu un pahar de vin alb.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ciuperci asortate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus cu ardei copti