Mancarica de linte cu carnat

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2016 | 724 vizualizari

 

Pentru astazi am ales sa prepar ceva lejer, cu multe proteine si foarte bun!
Pentru cei ce tin post, se poate face fara carnati, doar cu legume, oricum este foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 250g linte verde
  • 1 carnati afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte cu carnat:

Lintea o spalam bine si o lasam in apa cca. 2 ore, sau peste noapte. Punem lintea la fiert in oala sub presiune cca. 10 minute din momentul fierberii, daca nu aveti oala cu presiune puteti fierbe lintea 20-25 minute la foc incet.


Separat, intr-o tigaie punem carnatul taiat bucati mai mici cu putin ulei pana se prajesc pe ambele parti, peste acesta adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si

morcovul taiat rondele sau cuburi mici. Amestecam putin si lasam la inabusit sub capac cateva minute. Adaugam si bulionul cu pasta de ardei, mai lasam putin si transferam

totul int-un ceaun sau o oala mai mare impreuna cu lintea fiarta si scursa de apa, mai adaugam o cana de apa, frunzele de dafin, piperul, potrivim de sare si lasam la foc

mic pana scade apa.

Se serveste calda cu muraturi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte cu carnat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

24.03.2016, 09:14

Camelya 1

24.03.2016, 10:57

BUna mancarica!

elucubratiiculinare 1

25.03.2016, 10:41

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu varza murata