Mancarica de mazare cu cotlet de porc

de miki_a in Porc, 21 Sep 2016 | 714 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"
De copil am apreciat mâncărica de mazăre, indiferent de carnea cu care era făcută! Este atât de simplă, gustoasă și delicioasă, încât nu mai are nevoie de prea multe detalii. V-o recomand cu drag! 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. cotlet de porc feliat, fără os;
  • 600 gr. mazăre (am folosit din conservă, gata fiartă);
  • 2 cepe galbene, tocate mărunt;
  • 2 morcovi, tăiați rondele;
  • 1 ardei gras roșu, tocat mărunt;
  • 300 ml. supă / apă caldă;
  • sare și piper după gust;
  • 30 ml. ulei de floarea-soarelui;
  • verdeață tocată mărunt (mărar, pătrunjel);
  • câteva frunze de busuioc pentru decor.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de mazare cu cotlet de porc:

Într-o tigaie adâncă punem uleiul la încălzit. Când s-a încins, punem bucățile de carne pe care le rumenim ușor (lăsăm carnea să fiarbă și să se pătrundă în sucul lăsat, întorcînd-o de câteva ori pe ambele părți; în acest timp pregătim legumele).


După ce carnea s-a pătruns cât de cât (nu e nici crudă, dar nici fiartă) punem legumele pe rând (ceapă tocată, morcovul tăiat rondele și ardeiul gras tăiat cubulețe). După fiecare adăugare de legume amestecăm ușor în tigaie, iar la nevoie (să nu se ardă) picurăm câteva linguri de supă/ apă caldă.


Când legumele și carnea sunt destul de pătrunse punem mazărea (scursă și clătită de apă din conservă). Amestecăm, acoperim tigaia cu capac și mai lăsăm pe flacără, la foc mediu, vreo 10 minute.


Potrivim gustul de sare și piper.


La final, punem verdeața tocată.


Servim mâncarea caldă, cu sosuri, murături, pâine proaspătă sau mămăliguță!


Pentru că la noi a fost prea multă carne și prea puține legume, am servit-o alături de un pireu cremos de cartofi, dar cu siguranță ar fi mers de minune și alături de paste fierte al dente.


 

TIPS-URI

1

Dacă doriți un gust mai puternic de carne, puteți opta pentru cotletul cu os (la urma urmei, oasele dau gustul plin al mâncărurilor) , iar în loc de apă puteți folosi supă concentrată făcută în casă.

2

Dacă doriți o mâncare mai seacă sau mai zemoasă, adaptați cantitatea de apă / supă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

22.09.2016, 11:24

Buna rau!

Rocsi 1

22.09.2016, 20:18

Mmm, chiar imi place!

diaconta 1

27.09.2016, 16:33

O mancare care si mie imi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu carne si ardei