Mancarica de orez cu dovlecei

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 28 Ian 2010 | 8389 vizualizari

 

O varianta de pilaf mai bogata in legume.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 dovlecei tineri
  • 1 cana de orez
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare
  • ulei, sare, piper, boia dulce
  • patrunjel
  • 2 catei usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de orez cu dovlecei:

Cureti si tai marunt ceapa, morcovul, ardeiul. Dovleceii ii speli bine si ii tai in doua, ii presari cu sare si ii lasi 10 minute, apoi ii stergi cu un servet de zeama si ii tai cubulete. Calesti in putin ulei toate legumele, adaugi cana de orez spalat si lasi la calit pana sticleste ceapa, amestecand continuu. Apoi adaugi 4 cani de apa rece si lasi pe foc. Dupa 10 minute, potrivesti de sare, piper si adaugi boia dulce si 2 catei de usturoi pisati marunt. Mai lasi la fiert inca 10 minute, presari patrunjelul tocat marunt si e gata. Poti servi alaturi de castraveti murati.

TIPS-URI

1

Usturoiul e facultativ, poti folosi o lingurita de usturoi granulat, ca sa se impregneze mai bine gustul.

2

Poti adauga si un pumn de masline fara samburi odata cu boiaua si celelalte condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de orez cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu spanac (de post)