Mâncărică de ștevie cu ou poșat

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 23 Apr 2016 | 937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 castron mare cu ștevie - aprox. 1 kg 1 legătură ceapă verde 1/2 ardei gras/kapia roșu 100 ml suc de roșii 4 linguri ulei de măsline 4 ouă sare piper pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ștevie cu ou poșat:

Se spală bine frunzele de ștevie.
Se înlătură nervura îngroșată a fiecărei frunze.
Se pune apă la fiert cu un praf de sare.
Să folosim o oală mai mare pentru a ne încăpea toate frunzele odată.
Când apa începe să clocotească, se adaugă frunzele de ștevie și se lasă maxim 3 minute.
Se scot frunzele într-un castron cu apă rece, apoi se pun la scurs.
Când s-au mai răcit, se toacă grosier.
Se călește ceapa verde tocată mărunt în ulei. Pentru cei care evită prăjelile, pot adăuga și apă.
Se adaugă și ardeiul kapia tocat mărunt.
Se lasă la foc mic 5 minute.
Adăugăm sucul de roșii, 200 ml apă și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm ștevia și după 2-3 minute oprim focul.
Condimentăm cu sare și piper.

Acum ne ocupăm și de ouă.
Se pune apă la fiert într-o oală.
Când aceasta începe să fiarbă, adăugăm 1 lingură oțet și cu o lingură amestecăm în așa fel încât să facem un mic vârtej. Oul spart din prealabil într-un castronel se răstoarnă în vârtejul creat.
Se lasă 3 minute pentru un gălbenuș moale și 6-7 minute pentru un gălbenuș închegat.
Se poate orna la servire cu frunzulițe de pătrunjel verde.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ștevie cu ou poșat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:16

laura_n 1

25.04.2016, 13:48

nu am cuvinte sa exprim ce pofta mi-ai facut! big, big like!

Camelya 1

12.05.2016, 11:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu bacon si oua