Margareta Chokotoff

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 5115 vizualizari

 

daca va plac caramelele si sa rontaiti biscuiti crocanti, asta e reteta!!!:)

 

INGREDIENTE

  • pt.blatul de biscut:
  • 400 g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cescuta de lapte
  • 4 linguri cacao
  • pt.crema
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 cescuta lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 nuca de unt
  • 12 caramele Chokotoff
  • pt.decor :
  • miez de nuca maruntit
  • trandafiras din aluat de chec cu cacao.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margareta Chokotoff:

Se framanta un aluat din ingredientele mentionate si se tine putin la rece.Se intinde apoi o foaie si se aseaza un disc in tava de silicon in forma de margareta.Tava trebuie spalata cu apa calda, uscata si apoi unsa cu putin unt inainte de folosire.Se modeleaza in tava blatul si se coace.Apoi lasam sa se raceasca blatul dupa care pregatim crema caramel .


Topim la bain marie caramelele Chokotoff impreuna cu untul si putin lapte, 2 linguri. Apoi separat frecam galbenusurile cu zaharul si putina esenta de vanilie. Adaugam si faina dupa care impreunam caramelele topite si racite putin cu galbenusurile si punem iar pe foc la bain marie. Adaugam restul de lapte cate putin si lasam pe foc mediu amestecand continuu pana vedem ca se ingroase. Oprim focul.


Crema obtinuta se toarna peste blatul nostru racit. Decoram cu miez de nuca pe margine. In mjloc asezam un trandafiras facut tot in tava de silicon din aluat simplu de chec cu cacao.


Am dat la rece prajiturica si apoi am papat-o toata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Margareta Chokotoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

lia maria 1

22.12.2010, 10:18

Minunata ! gospodina mai esti Felicitari ! arata bestial de gust nu cred ca mai trebue sa vb. pozele spun totul

epurasha2bb 1

22.12.2010, 12:27

multumesc Lia draga!

Cris2711 1

12.03.2011, 14:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella