Margarete

de ancutsa in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 571 vizualizari

 

Pentru ca imi plac margaretele, am pregatit mai demult ceva dulce inspirata de aceste flori delicate. Sunt compuse din aluat alb, umplute cu crema de vanilie si glazurate in ciocolata cu lapte pentru contrast si pentru a scoate in evidenta margaretele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 6 oua (de la care folosim cele 6 albusuri + 4 galbenusuri);
  • 4 linguri de zahar;
  • 6 linguri de faina;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • un plic praf de copt;
  • 1 lingura de cacao;
  • Pentru crema de vanilie:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 250 ml lapte;
  • 4 linguri zahar;
  • 3 linguri faina;
  • jumatate de pastaie de vanilie;
  • 100 g unt;
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • lapte;
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida;
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Margarete:

Se preincalzeste cuptorul.


Pentru aluat: se separa ouale, se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat doar 4 din cele 6 galbenusuri. Se toarna incet si uleiul, amestecand continuu cu mixerul. Apoi se adauga praful de copt, faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.


Am folosit o tava cu forme de briose (a mea are 12 portii), pentru care am decupat patrate din foaie de copt si le-am mototolit ca sa le asez mai usor in tava. Eu am turnat un pic din compozitie intr-un castronel si am amestecat cu o lingura de cacao pentru a face si cateva prajituri negre :) . Compozitia se toarna in tava.


Se coc la foc potrivit, pana devin aurii (aprox 20 de minute).


Eu am obtinute 2 tavi, deci 24 de margarete.



Cat se coc prajiturile, putem pregati crema, pentru a le lasa timp sa se raceasca bine.



Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se pun cele 2 galbenusuri ramase mai devreme si se amesteca bine cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.



Pentru glazura de ciocolata: se incalzeste laptele (mai mult sau mai putin, in functie de cum o doriti de subtire) impreuna cu ciocolata rupta in bucatele in vasul de chocolate fondue si se amesteca bine pana se obtine o glazura omogena. Avantajul acestor vase este ca incalzirea se face lent, e constanta si ciocolata nu se arde. Insa daca nu aveti chocolate fondue, incalziti laptele intr-un ibric, dar nu il fierbeti. Il dati de pe foc si puneti ciocolata inauntru, amestecand bine pana se obtine o glazura omogena. Daca vedeti ca dupa un timp s-a racit si nu vi s-a topit toata ciocolata, nu puneti ibricul direct pe foc, ci incalziti pe baie de aburi, ca sa nu se arda ciocolata.



Frisca lichida se bate cu mixerul pana se obtine o frisca densa, cremoasa, nu prea tare.



Odata facute glazura si frisca, nu ne mai ramane decat sa taiem capacele prajiturelelor, sa le scobim de aluat, apoi sa le umplem cu crema. Mai departe, le scufundam in glazura de ciocolata, le asezam pe un platou, apoi desenam margaretele cu crema de vanilie si frisca.



Va recomand sa le lasati cateva ore la frigider inainte de servire, astfel incat glazura sa prinda luciu si toate aromele sa se aseze bine.


Pofta Buna!


Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/04/margarete.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ancutsa 1

16.09.2016, 21:31

Multumesc, Rocsi, ma bucur ca ti-au placut!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:40

frumusele si bune!

ancutsa 1

22.09.2016, 16:00

Multumesc frumos, Daniela! Ma bucura mereu vizita ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu rom si ciocolata