Marmelada de morcov

de anisoara in Dulciuri, 1 Iun 2010 | 4896 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de morcov
  • 600 gr de zahar
  • 2 lamai ( sucul)
  • 1 pliculet de vanilina
  • 120 ml de suc de portocale
  • 4 linguri de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de morcov:

Se spala si se curata morcovul, se da prin razatoare cu gauri mici. Se amesteca cu zaharul intr-o cratita si se lasa pentru 2 ore , ca morcovul sa lase suc. Se adauga sucul de portocala, sucul de lamaie  si coaja rasa de la o lamaie si se pune sa fiarba la  foc domol timp de 30 minute , pana scade sucul tot.

In acest rastimp amestecam cu o lingura de lemn. Se raceste si se adauga pliculetul de vanilina. Se amesteca totul foarte bine  Intr-un vas separat si se lasa la frigider pentru 1 ora. Dupa aceia cu mainele ude se formeasa bilute care se tavalesc prin cocos si se aranjeaza in platou. Acest desert se poate prepara pentru zilele de post .

Am preparat 50 la 50 din morcov si dovlesc ( bostan) , la fel de gustos. Le place si copiilor si adultilor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

01.06.2010, 23:30

Anisoara , iar ma dai gata !nu mi-ar fi trcut prin minte ca pot face un desert din morcov !

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Teo incearca-l sa-l prepar, Si ai sa vezi cat este de interesant, si deoasebit ca gust. Fara jelatina, dar marmelada.

anisoara 1

02.06.2010, 15:12

Lia , epurashu cu placere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fructe in gelatina