Mascota cu mousse de capsuni

de Retete_Haplea in Prajituri, 6 Mai 2015 | 723 vizualizari

 

Înveliș crocant, mijloc divin de spumă -
Mascota cu căpșuni e un desert din Rai
Creat de îngerii care din harpă sună
Pentru iubitorii de dulce trai.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mousse:
  • 400 gr capsuni proaspete,
  • 400 ml smanatana pt frisca,
  • 200 gr zahar (puteti sa puneti mai putin zahar daca fructele sunt dulci),
  • 1 plic gelatina;
  • Ingrediente pentru crusta:
  • 240 gr ciocolata ( lapte + extra cacao)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascota cu mousse de capsuni:

 Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata

 Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul

Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.

 Punem pe foc piureul de capsuni si lasam pe foc pana se apropie de punctul de fierbere, amestecand in continuu ca sa se topeasca zaharul

 Luam de pe foc, apoi adaugam gelatina peste piureul de capsuni.

 Incorporam usor cu o spatula de silicon piureul de capsuni peste frisca. Lasam crema la frigider pentru 2 ore.

 Umplem formele de ciocolata cu aceasta crema

 Punem un „capac” de ciocolata topita, ca sa formam un exterior complet de ciocolata 

 Lasam la rece pana se intareste ciocolata

 Pofta buna!

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

06.05.2015, 13:14

Rocsi

Rocsi 1

06.05.2015, 21:31

Ce faine sunt!

Sim0na

Sim0na 1

08.05.2015, 09:00

minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!