Mascota cu mousse de capsuni

de Retete_Haplea in Prajituri, 6 Mai 2015 | 3039 vizualizari

 

Înveliș crocant, mijloc divin de spumă -
Mascota cu căpșuni e un desert din Rai
Creat de îngerii care din harpă sună
Pentru iubitorii de dulce trai.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru mousse:
  • 400 gr capsuni proaspete,
  • 400 ml smanatana pt frisca,
  • 200 gr zahar (puteti sa puneti mai putin zahar daca fructele sunt dulci),
  • 1 plic gelatina;
  • Ingrediente pentru crusta:
  • 240 gr ciocolata ( lapte + extra cacao)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mascota cu mousse de capsuni:

 Topim ciocolata pe bain-marie pentru crusta de ciocolata

 Cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem formele de briose de silicon Pentru crema, mixam capsunile impreuna cu zaharul

Mixam smantana pana obtinem frisca Lasam gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.

 Punem pe foc piureul de capsuni si lasam pe foc pana se apropie de punctul de fierbere, amestecand in continuu ca sa se topeasca zaharul

 Luam de pe foc, apoi adaugam gelatina peste piureul de capsuni.

 Incorporam usor cu o spatula de silicon piureul de capsuni peste frisca. Lasam crema la frigider pentru 2 ore.

 Umplem formele de ciocolata cu aceasta crema

 Punem un „capac” de ciocolata topita, ca sa formam un exterior complet de ciocolata 

 Lasam la rece pana se intareste ciocolata

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mascota cu mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de capsuni, Amaretto, ness si ciocolata