Matcha cheesecake

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Vegan / Raw vegan, 25 Noi 2012 | 3772 vizualizari

 

Matcha mi-a oferit ocazia sa creez un desert cu blat raw vegan, un cheesecake care nu necesita coacere, un moft si aspiratie de-a mea pentru deserturi sanatoase, vegan si raw vegan. Am folosit stocul meu de seminte si fructele dezhidratate aflate in dotare pe care le-am pus cap la cap, direct in blender la tocat pentru blat, iar partea de cheesecake a fost floare la ureche.
Stiati ca ... Matcha este un ceai fin macinat, sub forma de pulbere, de inalta calitate? Este folosit pentru a aroma alimentele si pentru a le colora. Conform furnizorului Matcha este bogata in nutrienti si antioxidanti, iar o singura lingurita de pudra ofera energie pentru 3-4 ore. Asa se explica entuziasmul meu pentru munca de saptamana asta...?
Este un ceai japonez folosit la ceremonialele de ceai din aceeasi tara, unde matcha este servita in cadru festiv, acordandu-i-se un respect si atentie deosebita, fiind o traditie sa bei ceai de matcha. Se foloseste la diferite deserturi, torturi, inghetata, bomboane, ciocolata, budinca, mousse, cheesecake, milkshake... iata cate intrebuintari poate avea.
Azi insa este prezenta intr-un cheesecake simplu, dar consistent, valoros si sanatos.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pe blat: 
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui; 
  • 1 lingurita seminte de susan; 
  • 1 lingurita seminte de in; 
  • 2 lingurite fulgi de cocos; 
  • 2 smochine dezhidratate; 
  • 2 prune dezhidratate; 
  • 3 lingurite fulgi de migdale; 
  • 2 curmale;
  • 2-3 linguri de sirop de artar.
  • Ingrediente pentru crema de branza: 
  • 3 linguri mari si pline de branza de vaci;
  • 1-2 picaturi esenta de bergamota; 
  • 1 lingurita zahar vanilizat; 
  • 1-2 lingurite pudra de ceai verde (matcha).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Matcha cheesecake:

 Am pus toate semintele in rasnita si le-am maruntit, inclusiv fulgii de cocos si le-am amestecat cu siropul de artar. Pe urma am taiat marunt fructele dezhidratate si le-am amestecat cu semintele facute praf. Toate acestea au format baza blatului. Puteti mari doza in functie de portiile dorite.
Cu crema de cheesecake a mers e la fel de rapid: se amesteca branza de vaci cu zaharul, esenta de bergamota si pudra de matcha pana se incorporeaza. Se aseaza peste blat si se serveste cu pofta un desert inedit si sanatos.
Savurati la maxim!

 

RETETA IN IMAGINI

Matcha cheesecake-0
Matcha cheesecake-1
Matcha cheesecake-2
Matcha cheesecake-3

COMENTARII (23)

AnyCostescu

AnyCostescu 1

27.11.2012, 15:34

arata super

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

27.11.2012, 16:17

Multumesc

Panacris

Panacris 1

06.03.2015, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!