Mazare cu friganele

de dentistutza in Mancaruri de legume, 22 Iul 2011 | 7262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare tanara
  • 1 ceapa mare
  • 5 linguri pasta tomate
  • sare piper
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cu varf de faina
  • 1 legatura marar tocat fin
  • 50 ml ulei masline
  • pt friganele:
  • felii de paine alba
  • 2 oua batute
  • 1/3 cana lapte
  • sare dupa gust
  • ulei pt. prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu friganele:

Ceapa se caleste in uleiul de masline pana devine galbena. Mazarea se pune la fiert cu apa suficienta cat sa reprezinte sosul pe care il dorim. In mazarea cu apa se adauga ceapa  cu tot cu uleiul in care s-a facut. Se lasa sa fiarba cam 15 minute si apoi se potriveste de sare si piper.  Se adauga pasta de rosii desfacuta cu putina apa calda si lingurita de zahar. 

Intr-o tigaie antiaderenta facem un mic rantas din doua lingurite de faine rumenite cu grija pe foc mic pana capata o culoare aurie si degaja miros de paine coapta. Fierbinte, se toarna din tigaie in cratita de pe foc si se amesteca cu grija ca sa nu ramana cocoloase. Astfel vom obtine un sos cu textura cremoasa si nu curgaret.

Se mai lasa la fiert cinci minute, se stinge focul si se presara mararul fin maruntit.

Friganele: Feliile de paine se aseaza intr-un vas si se acopera cu compozitia rezultata din oua batute cu lapte si sare. Cand au absorbit oul se scurg usor si se prajesc in ulei la foc mediu pana se patrund. Se servesc ferbinti cu mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curry cu cartofi si mazare