Mazare cu friganele

de dentistutza in Mancaruri de legume, 22 Iul 2011 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare tanara
  • 1 ceapa mare
  • 5 linguri pasta tomate
  • sare piper
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cu varf de faina
  • 1 legatura marar tocat fin
  • 50 ml ulei masline
  • pt friganele:
  • felii de paine alba
  • 2 oua batute
  • 1/3 cana lapte
  • sare dupa gust
  • ulei pt. prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu friganele:

Ceapa se caleste in uleiul de masline pana devine galbena. Mazarea se pune la fiert cu apa suficienta cat sa reprezinte sosul pe care il dorim. In mazarea cu apa se adauga ceapa cu tot cu uleiul in care s-a facut. Se lasa sa fiarba cam 15 minute si apoi se potriveste de sare si piper. Se adauga pasta de rosii desfacuta cu putina apa calda si lingurita de zahar.


Intr-o tigaie antiaderenta facem un mic rantas din doua lingurite de faine rumenite cu grija pe foc mic pana capata o culoare aurie si degaja miros de paine coapta. Fierbinte, se toarna din tigaie in cratita de pe foc si se amesteca cu grija ca sa nu ramana cocoloase. Astfel vom obtine un sos cu textura cremoasa si nu curgaret.


Se mai lasa la fiert cinci minute, se stinge focul si se presara mararul fin maruntit.


Friganele: Feliile de paine se aseaza intr-un vas si se acopera cu compozitia rezultata din oua batute cu lapte si sare. Cand au absorbit oul se scurg usor si se prajesc in ulei la foc mediu pana se patrund. Se servesc ferbinti cu mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kamy 1

22.07.2011, 15:26

la mama mancam mazarea numai cu friganele

mirela0911 1

22.07.2011, 19:33

buna

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:21

Ce mancarica delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

ieri la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Mazare si morcovi sote, cu carnaciori proaspeti prajiti