Mazare cu friganele

de dentistutza in Mancaruri de legume, 22 Iul 2011 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare tanara
  • 1 ceapa mare
  • 5 linguri pasta tomate
  • sare piper
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite cu varf de faina
  • 1 legatura marar tocat fin
  • 50 ml ulei masline
  • pt friganele:
  • felii de paine alba
  • 2 oua batute
  • 1/3 cana lapte
  • sare dupa gust
  • ulei pt. prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu friganele:

Ceapa se caleste in uleiul de masline pana devine galbena. Mazarea se pune la fiert cu apa suficienta cat sa reprezinte sosul pe care il dorim. In mazarea cu apa se adauga ceapa cu tot cu uleiul in care s-a facut. Se lasa sa fiarba cam 15 minute si apoi se potriveste de sare si piper. Se adauga pasta de rosii desfacuta cu putina apa calda si lingurita de zahar.


Intr-o tigaie antiaderenta facem un mic rantas din doua lingurite de faine rumenite cu grija pe foc mic pana capata o culoare aurie si degaja miros de paine coapta. Fierbinte, se toarna din tigaie in cratita de pe foc si se amesteca cu grija ca sa nu ramana cocoloase. Astfel vom obtine un sos cu textura cremoasa si nu curgaret.


Se mai lasa la fiert cinci minute, se stinge focul si se presara mararul fin maruntit.


Friganele: Feliile de paine se aseaza intr-un vas si se acopera cu compozitia rezultata din oua batute cu lapte si sare. Cand au absorbit oul se scurg usor si se prajesc in ulei la foc mediu pana se patrund. Se servesc ferbinti cu mazare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

kamy 1

22.07.2011, 15:26

la mama mancam mazarea numai cu friganele

mirela0911 1

22.07.2011, 19:33

buna

RuxyRux 1

26.07.2011, 12:21

Ce mancarica delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu sos alb