Mazare cu pui si galuste

de Corinuta in Pui, 26 Oct 2010 | 8312 vizualizari

 

O mancarica simpla si buna, nimic spectaculos...reteta a suferit putine modificari, mama o facea cu rantas si boia, eu pun suc de rosii...ce sa-i faci, nu mai respectam traditia, ne dorim doar o digestie mai usoara :))

 

INGREDIENTE

  • 600 g carnita de pui(de care va place sau aveti prin frigider)
  • 600 g mazare (congelata sau din conserva)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml suc de rosii/bulion
  • sare,piper macinat
  • Ptr galuste:
  • 4 oua
  • 2 cesti de faina
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu pui si galuste:

Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20 de minute.


Intre timp se pregatesc galustele. Se pun la fiert 3 l apa cu sare. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Cand apa clocoteste se rup cu o lingura uda galuste subtiri (ele isi vor dubla volumul) si se arunca in apa. Se lasa sa fiarba pana se ridica toate la suprafata, apoi se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga.


Se adauga mazarea si galustele la mancare, se condimenteaza cu sare si piper, iar dupa ce fierbe cateva minute se pune si sosul de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote si apoi e gata.

 

TIPS-URI

1

cand carnita e aproape fiarta, se mai poate adauga si putin vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Corinuta 1

27.10.2010, 10:37

Laly

Corinuta 1

27.10.2010, 10:37

Mena, vrei?

ela 1

27.10.2010, 19:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu sos de legume