Mazare cu sos alb

de ana in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 9622 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare
  • 1 morcov
  • 100 gr muschi afumat
  • 200 ml apa
  • un cub de unt
  • Pentru sos:
  • 1 cub de unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 ml apa
  • 5 linguri smantana grasa
  • 150 gr branza
  • sare si piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos alb:

Sosul: Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam smantana si o lasam sa fiarba o jumatate de minut dupa care adaugam branza si amestecam pana se incorporeaza in sos.


Intr-un alt vas,alta tigaie topim celalat cub de unt peste care adaugam muschiul ,mazarea si morcovul taiat cubulete.Le lasam putin cca 1 minut apoi adaugam apa punem capacul si lasam pana scade toata apa.


Cand a sczut apa adaugam sosul asezonam cu sare si piper si mai clocotim 1 -2 minute.

 

TIPS-URI

1

Daca braza nu se topeste uniform blenduiti sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

zaharia_mihaela2005 1

04.03.2011, 22:43

cred ca este delicioasa

Sidy 1

27.03.2011, 08:17

Minunata ! Nu am facut asa mazarea niciodata dar...am trecut reteta la Favorite

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:03

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ardei