Mazare cu sos alb

de ana in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 10380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare
  • 1 morcov
  • 100 gr muschi afumat
  • 200 ml apa
  • un cub de unt
  • Pentru sos:
  • 1 cub de unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 ml apa
  • 5 linguri smantana grasa
  • 150 gr branza
  • sare si piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos alb:

Sosul: Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam smantana si o lasam sa fiarba o jumatate de minut dupa care adaugam branza si amestecam pana se incorporeaza in sos.


Intr-un alt vas,alta tigaie topim celalat cub de unt peste care adaugam muschiul ,mazarea si morcovul taiat cubulete.Le lasam putin cca 1 minut apoi adaugam apa punem capacul si lasam pana scade toata apa.


Cand a sczut apa adaugam sosul asezonam cu sare si piper si mai clocotim 1 -2 minute.

 

TIPS-URI

1

Daca braza nu se topeste uniform blenduiti sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

zaharia_mihaela2005 1

04.03.2011, 22:43

cred ca este delicioasa

Sidy 1

27.03.2011, 08:17

Minunata ! Nu am facut asa mazarea niciodata dar...am trecut reteta la Favorite

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:03

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu cartofi si carnati