Medalion de somon in crusta de ierburi

de Bunica in Somon, 31 Mai 2013 | 5948 vizualizari

 

Medalionul de somon in crusta de ierburi aromat ,gustos si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 1 medalion de somon
  • 1 lingura pesmet alb
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • sare
  • piper
  • ierburi italiene
  • un catel usturoi
  • 2 linguri vin alb
  • Salata de fasole galbena:
  • o mana de fasole(eu am avut-o in congelator)
  • o lingura marar verde tocat
  • 1 catel usturoi tocate marunt
  • sare
  • piper
  • o lingurita ulei de masline
  • o lingurita zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalion de somon in crusta de ierburi:

Intr-un castron se pun:pesmetul,patrunjelul tocat marunt,coaja de lamaie,sare,piper,ierburile  italiene,catelul de usturoi tocat marunt si uleiul de masline.Se amesteca bine.

Medalionul de somon se spala,sareaza,pipereaza si se unge cu putin ulei de masline.

Bucata de peste se da prin amestecul de ierburi.

Un vas de ceramica ,se unge cu putin ulei de masline.

Medalonul de somon se aseaza in vas.Deasupra se toarna cele 2 linguri de vin alb.

Vasul se acopera cu folie de staniol alimentar.

Se da cuptorul incins lla 175 grade timp de 20 de minute.

Dupa 20 de minute se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca usor inca 10 minute

Cat pestele este la cuptor se pregateste salata.

Fasolea se da in fiert,se taie ,sareaza, pipereaza.

Se adauga mararul tocat,usturoiul si zeama de lamaie.

Totul se stropeste cu ulei de masline.

 

TIPS-URI

1

Medalionul de somon se poate servi cu salata si garnitura dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon in crusta de ierburi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gratin de peste