Salată de somon afumat

de Ligia in Somon, 8 Apr 2009 | 10968 vizualizari

 

Zic eu ca impropriu o numim salata. Dupa mine, “salata” se mananca langa un fel principal, pe cand combinatia asta nu se potriveste sa o mananci langa nici o alta mancare si in plus este atat de satioasa ca poate constitui singura o masa.

Ah da, mancarea asta ori o placi ori o urasti. Are arome atat de puternice incat nu exista cale de mijloc.

 

INGREDIENTE

  • Fillet somon afumat (din ala ca de la Metro ce se vinde la kilogram)
  • Branza de capra cu tot felul de ierburi, condimente in ea (in Romania noi cumparam branza Patros de la Billa, fie calup vidat fie cubulete la borcan conservate in ulei de masline cu tot felul de ierburi)
  • Rucola
  • Rosii tip cherry
  • Ceapa verde
  • Ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de somon afumat:

Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.


Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.


Gata!!!


PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).


Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

onuta 1

24.11.2010, 00:27

adry88 1

10.05.2011, 16:06

f3lina 1

10.07.2014, 18:33

Foarte buna salata. Am pregatito si eu de 3 ori.Nu am gasit branza de capra cu verdeturi nicaieri. Am folosit telemea obisnuita. Iar icrele rosii sau negre chiar se amesteca in salata?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tamara
  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu gutui