Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor

de katty in Mancaruri de legume, 7 Oct 2020 | 1219 vizualizari

 

Imi plac foarte mult chiftelutele de dovlecei, dar pentru ca absorb prea mult ulei si le vroiam mai usoare, am turnat compozitia intr-o forma mai mare pe care am pus-o la cuptor.
A iesit la fel de buna, dar cu mult mai putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr porumb boabe din conserva
  • 100 gr telemea de oaie
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor:

Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama  lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa mai adaugam faina. Ungem o forma cu unt si turnam compozitia. Restul de unt il punem deasupra rupt bucatele. Bagam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Scoatem  forma cand compozitia este gata si o rasturnam pe o farfurie. Este buna atat calda, cat si rece servita ca aperitiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

07.10.2020, 21:50

dantes 1

08.10.2020, 09:47

Rocsi 1

08.10.2020, 20:07

Este bine ca multe retete care ne plac, le putem pregati la cuptor! Arata tare bine aceasta mega chiftea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Lemon cake ,in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni