Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2015 | 6974 vizualizari

 

Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei.
Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand.
Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni:

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.

Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam  cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.

Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.

Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.

Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.

Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea. 

Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.

Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.

Se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de carne sau chiar peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc