Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

de merisor in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2015 | 2027 vizualizari

 

Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei.
Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand.
Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni:

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.


Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.


Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.


Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.


Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.


Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea.


Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.


Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.


Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.


Se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.


Sa va fie de folos!


 

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de carne sau chiar peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Andra_Constantinescu 1

27.11.2015, 14:35

Buna!

Adi 1

27.11.2015, 20:21

Foarte buna!

Panacris 1

28.11.2015, 13:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc