Melci cu banane si scortisoara

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 4800 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 225 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 5 gr drojdie
  • 70 ml lapte cald1 ou, batut
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1-2 linguri apa calda
  • Pentru umplutura
  • 25 gr unt, topit
  • 2 banane, taiate felii subtiri
  • 50 gr stafide
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 gr zahar vanilat
  • coaja rasa de la ½ portocala
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu banane si scortisoara:

Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute.
Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale.
Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10 minute, pana devine omogen.Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera bolul cu o folie unsa si ea cu putin ulei.Lasa aluatul sa creacsa pana isi va dubla marimea, intr-un loc cald.
Unge cu unt o tava patrata sau dreptunghiulara mai mica si adanca.Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 15x12 cm si unge-l cu untul topit.
Pentru umplutura, amesteca feliile de de banana cu stafidele, 50 gr zahar, scortisoara si coaja rasa de portocala.Intinde amestecul peste aluatul rulat , lasand o margine de 3-4 cm.
Ruleaza aluatul asemenea unui salam.Cu un cutit ascutit, taie aluatul rulat in 9 portii.Pune melcii in tava pregatita, asezandu-i unul langa altul.Acopera-i cu folie unsa cu ulei si lasa-i sa creasca 30 minute.
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Incalzeste purin mierea cu laptele la cuptorul cu microunde, apoi periaza melcii cu jumatate din cantitate.Coace-i timp de 20-25 minute, pana devin aurii.Lasa-i sa se raceasca in tava 10 minute ininte de a-i scoate.Periaza melcii cu restul de miere si lapte, apoi serveste-i.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu banane si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins de post