Melci cu branza dulce

de Rocsi in Dulciuri, 15 Noi 2014 | 7856 vizualizari

 

In aceste zile reci, friguroase, imi place sa aprind cuptorul si sa pregatesc cate ceva bun. De aceasta data am ales aceste rulouri cu branza, pufoase si de care parca nu ne mai saturam...Haideti repejor sa va servesc si pe voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza dulce:

Aluatul:


Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.


Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.


Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.


Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.


Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.


Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.


Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.


Umplutura:


Ouale le mixam putin cu zaharul.


Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.


Aluatul dospit il impartim in doua.


Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.


Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.


Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.


Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.


Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

marcimarci 1

05.03.2015, 11:47

Cremoasa am folosit si eu, dar s-a facut atat de lichida, incat am pus mult mai multa branza si gris si tot n-am reusit sa tai prea bine melcii. Mai incerc 😐

marcimarci 1

05.03.2015, 11:49

Cremoasa am folosit si eu, dar s-a facut atat de lichida, incat am pus mult mai multa branza si gris si tot n-am reusit sa tai prea bine melcii. Mai incerc 😐

Rocsi 1

05.03.2015, 20:06

Si la mine a avut putina zeama dupa ce am amestecat-o cu ouale, dar am reusit sa tai melcii, nu a fost nici o problema ...Data viitoare incearca sa pui doar galbenusurile la umplutura si poate e mai bine...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si mac