Melci cu branza dulce

de Rocsi in Dulciuri, 15 Noi 2014 | 15087 vizualizari

 

In aceste zile reci, friguroase, imi place sa aprind cuptorul si sa pregatesc cate ceva bun. De aceasta data am ales aceste rulouri cu branza, pufoase si de care parca nu ne mai saturam...Haideti repejor sa va servesc si pe voi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 650 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 200-250 ml lapte
  • 40 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 oua mici + 1 ou pentru uns
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura gris
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu branza dulce:

Aluatul: 

Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei.

Laptele il punem pe foc pana devine caldut, iar untul il topim si il lasam sa se raceasca.

Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar pana la dizolvare.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, ouale, iaurtul si le amestecam.

Adaugam drojdia, coaja rasa de lamaie, apoi laptele treptat.

Incorporam untul, framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, la loc ferit de curent, circa o ora.

Umplutura:

Ouale le mixam putin cu zaharul.

Peste adaugam branza, esenta de rom, coaja rasa de lamaie si grisul. Le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in doua.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat, intindem o foaie subtire, dreptunghiulara.

Punem jumatate din umplutura, o intindem cu o lingura pe toata suprafata aluatului, apoi rulam.

Cu un cutit bine ascutit, taiem felii de circa 3 cm grosime.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu putin spatiu intre ele, batem un ou spuma si cu un penson le ungem.

Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita, introducem melcii in cuptor.

Ii lasam pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Rocsi 1

05.03.2015, 20:06

Si la mine a avut putina zeama dupa ce am amestecat-o cu ouale, dar am reusit sa tai melcii, nu a fost nici o problema ...Data viitoare incearca sa pui doar galbenusurile la umplutura si poate e mai bine...

Ancutsa 1

28.10.2018, 22:39

Foarte frumosi!

Rocsi 1

29.10.2018, 18:27

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si mac