Melci cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 4762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 galbenus
  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • ciocolata
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute.

Intindem o foaie, o ungem cu unt, o impaturim si o intindem in forma de dreptunghi. Din acest dreptunghi se taie fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam bucati de ciocolata. Cu degetele ridicam aluatul peste ciocolata si il unim deasupra, cand ajungem in capat rotim aluatul si modelam melcii. Procedam la fel si cu restul de aluat

Punem in tava hartie de copt, asezam melcii si ii ungem cu oul batut. Se coc pana se rumenesc. Cand sunt gata se ung cu unt topit

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata