Melci cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 2528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 galbenus
  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • ciocolata
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu ciocolata:

Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute.


Intindem o foaie, o ungem cu unt, o impaturim si o intindem in forma de dreptunghi. Din acest dreptunghi se taie fasii de 2 degete latime in interiorul carora asezam bucati de ciocolata. Cu degetele ridicam aluatul peste ciocolata si il unim deasupra, cand ajungem in capat rotim aluatul si modelam melcii. Procedam la fel si cu restul de aluat


Punem in tava hartie de copt, asezam melcii si ii ungem cu oul batut. Se coc pana se rumenesc. Cand sunt gata se ung cu unt topit

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

13.04.2011, 10:56

deyu

Lau 1

13.04.2011, 10:56

mamaie

adry88 1

31.05.2011, 21:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos