Melci cu nuca

de Lau in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 1357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri unt topit
  • 300 ml lapte
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios.


Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min.


Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas adaugam nuca macinata,scortisoara,amestecam dupa care adaugam esenta si untul topit,amestecam pana obtinem o pasta consistenta.


Impartim aluatul in 2 bucati,intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara,ungem cu foaia cu 1/2 din crema si rulam aluatul formand un sul.


Taiem ruloul in bucati de cca 2-3 cm,dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de cozonac)cu fata in sus.


Lasam tava la loc caldut cca 10 min dupa care ii coacem in cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.


Dupa ca ii scoatem din cuptor ii ungem cu crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

20.07.2015, 17:27

mirela0911 1

22.07.2015, 14:55

As lua vreo 2 melci!

Corinuta 1

19.09.2015, 14:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mai buna nu se poate