Melci cu nuca

de Lau in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri unt topit
  • 300 ml lapte
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri scortisoara
  • esenta de rom
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • Glazura
  • crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios.


Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min.


Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas adaugam nuca macinata,scortisoara,amestecam dupa care adaugam esenta si untul topit,amestecam pana obtinem o pasta consistenta.


Impartim aluatul in 2 bucati,intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara,ungem cu foaia cu 1/2 din crema si rulam aluatul formand un sul.


Taiem ruloul in bucati de cca 2-3 cm,dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de cozonac)cu fata in sus.


Lasam tava la loc caldut cca 10 min dupa care ii coacem in cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.


Dupa ca ii scoatem din cuptor ii ungem cu crema de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

20.07.2015, 17:27

mirela0911 1

22.07.2015, 14:55

As lua vreo 2 melci!

Corinuta 1

19.09.2015, 14:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Desert Mucenici Moldovenesti